Rennon tyylikäs A LA CARTE ravintola

Tyylikäs ja modernisti sisustettu, 180-paikkainen Hesperia Restaurant & Bar on uudistuneen Crowne Plaza -hotellin katukerroksen näkyvimmällä paikalla toimiva ravintola, joka tarjoilee elämyksiä aamiaisesta iltamyöhään. Uusi ravintola, aulabaari sekä elegantti hotelliaula muodostavat viihtyisän kokonaisuuden, toimien olohuoneena, joka palvelee yhtä hyvin hotellivieraita kuin muitakin pistäytyjiä historiallisen Hesperianpuiston vieressä. Ravintolassa nautit raikkaista mauista. Tuoreista, mehevistä raaka-aineista ja yrteistä valmistettua ruokaa saattelee näyttävän viinikaapin runsaan ryhdikäs viinivalikoima.

Katso miten Uudenmaan rajoitukset vaikuttavat ravintolamme palveluihin. 

TUTUSTU RAVINTOLAN MENUIHIN

Crowne Plaza A la Carte » 

Crowne Plaza viinilista »

Tee online-pöytävaraus

MUTKATTOMIA MAKUJA JA KLASSIKKORUOKIA

Ravintolamme tarjoaa rehdisti reilua, maistuvia ja mutkattomia makuja tunnelmallisessa ympäristössä. Valittavissa on huolella valmistettuja kaikille tuttuja klassikkoruokia, joissa maistuvat sesongin parhaat raaka-aineet ja kiinnostavimmat trendit. Ruokalistallamme on rentoa ja nopeaa, terveellistä ja ravitsevaa nautiskeltavaa sekä pitkän kaavan kokonaisuuksia asianmukaisten juomien kera. 

Mehevän tuoreet raaka-aineet ja helposti lähestyttävät annokset yhdistyvät klassiseen valmistustapaan. Monista annoksista, kuten bowl-salaateista, pastoista ja ramen-nuudeleista voi valinnaisilla aineksilla muodostaa haluamansa aterian. Myös tavanomaista herkullisemmat burgerit sekä Hesperian ikisuosikkeihin kuuluva metsästäjänleipä vievät kielen mennessään. Ja mitä olisi Hesperia ilman kunnon pihvejä tai skandinaavisin aineksin höystettyä lohta ja äyriäisiä! Hesperian värikäs historia pirskahtelee myös kattavalla juomalistalla 70-luvun cocktailien muodossa.

​MARKETPLACE

Vastaanoton vieressä sijaitseva Marketplace tarjoaa 24/7 pieneen nälkään syötävää sekä virvokkeita, muun muassa:

  • Keittiön valmistamia salaatteja ja leipiä
  • Makeita kahvileipiä
  • Virvokkeita, olutta ja viiniä sekä kuohuviiniä (anniskelu päättyy klo 19, suosittelemme tilaamaan alkoholituotteet ennen tuota huoneeseen)
     
Osta Crowne Plaza -lahjakortti

 

Crowne Plaza flag icon

HISTORIALLINEN HESPERIA

Ravintolamme nimivalinnalla haluamme kunnioittaa alkuperäistä Hesperian puistossa jo 1800-luvulla toiminutta ja helsingiläisten suuren suosion saavuttanutta ravintola Hesperiaa.

Alun perin 1972 rakennettu Hotelli Hesperia oli aikansa huippuhotelleja. Hesperia nimi, viittaa läheiseen puistoalueeseen ja sen historiaan. 1800-luvulla puistossa sijaitsi Hesperia-niminen huvila-alue ja ulkoravintola. Silloisen alueen ja nykyisen puiston nimi juontaa juurensa antiikin kreikkalaisten  käyttämästä läntisten maiden (Italia ja Espanja) nimestä Hesperia eli ”Länsimaa”.

Hesperian puiston tienoot tulivat suuremman kiinnostuksen kohteiksi ensimmäisen kerran vuonna 1758, kun sieltä löydettiin terveyslähde. 1828 alueen hallinta siirtyi sokerileipuri Christian Mennille, joka päätti perustaa kesäravintolan Töölönlahden rannalle.

Alkuperäinen ravintola Hesperian puistossa oli kesäisin sen ajan Helsingissä kultaisen nuorison kokoontumispaikka. Siellä järjestettiin runsaasti ohjelmaa, oli esityksiä, konsertteja, ilotulituksia. Alueella oli myös runsaasti huvittelulaitteita kuten karuselli, kolme keilarataa sekä pieni teatteri.

Vuonna 1873 Hesperiaan rakennettiin uusi ravintola. Sen alakerta muurattiin tiilistä ja sen päälle siirrettiin toiseksi kerrokseksi vanha puutalo Mikonkadulta. Ravintolatoiminta päättyi Hesperiassa vuoden 1892 huhtikuussa, minkä jälkeen alue jäi yleiseksi puistoksi.

Oiva-raportti

ResQ Club sertifikaatti