Paikallisia nähtävyyksiä - Lähellä Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotellia

Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotelli sijaitsee lähellä Helsingin keskustaa. Pääkaupunkimme tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Helsingistä löytyy muun muassa yli 80 museota, 70 taidegalleriaa sekä monipuoliset shoppailumahdollisuudet. Helsingin meren läheisyys ja rauhaisat kohteet luonnossa tarjoavat mahdollisuudet rentoutumiseen ja aktiviteetteihin läpi vuoden.

Osa Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, kuten Olympia Stadion, Finlandia talo, Eduskuntatalo, Kiasma ja Kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat lähellä Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotellia. Lisätietoa nähtävyyksistä ja tapahtumista saat osoitteesta visithelsinki.fi, sekä hotellissa paikan päällä Conciergelta tai vastaanottomme henkilökunnalta. Alla muutama esimerkki ja lisätietoa Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä ja kohteista vuodesta toiseen. 

Ateneumin taidemuseo

Ateneumin taidemuseo, Helsingin keskustassa, on Suomen kansallisgalleria. Maan laajimmissa taidekokoelmissa, yli 20 000 teosta, on suomalaista taidetta 1750-luvulta 1960-luvulle ja länsimaista taidetta 1800-luvun jälkipuoliskolta 1950-luvulle, joukossa monia kansallisaarteita.

Eduskuntatalo

Suomen 200-jäseninen eduskunta kokoontuu 1920-luvun klassismia edustavassa jyhkeässä rakennuksessa. Eduskuntatalon julkisivut on verhoiltu Kalvolan punertavalla graniitilla. Pääfasadissa on 14 pylvästä, joiden kapiteelit on tyylitelty korinttilaiselta pohjalta.

Esplanadin puisto

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Esplanadin puisto toimii sekä turistien promenadina että kaupunkilaisten olohuoneena. Puisto ja siellä sijaitseva Espan lava tarjoaa hyvät puitteet erilaisille tapahtumille.

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaari kuuluu maailman vanhimpiin eläintarhoihin. Se on perustettu vuonna 1889. Korkeasaaressa on eläimiä tundralta aina trooppisiin sademetsiin. Eläinlajeja on yli 200 ja saarella on lähemmäksi tuhat eri kasvilajia. Eläintarhan sydämenasiana on uhanalaisten lajien suojelu.

Linnanmäki

Linnanmäen huvipuistossa koko perhe on kokenut kesän hauskimmat hetket jo vuodesta 1950. Alueella on laitteita niin hurjasta kuin tasaisemmastakin kyydistä pitäville ja joka kesä uutuushärveleitä. Yli 50-vuotias puinen vuoristorata on edelleen Linnanmäen suosituin laite.

Nykytaiteen museo Kiasma

Nykytaiteen museo Kiasma rikkoo perinteisen taidemuseon rajoja ja seuraa kuvataiteen viimeisintä kehitystä. Kokoelmissa on suomalaista ja kansainvälistä, erityisesti pohjoismaista, balttilaista ja venäläistä taidetta 1960-luvulta alkaen. Kuvataiteen lisäksi kokoelma sisältää installaatioita ja mediataidetta.

Suomen kansallismuseo

Suomen kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheet esihistoriasta nykyaikaan. Merkittävimmät arkeologiset löydöt sekä historialliset, numismaattiset ja kansatieteelliset kokoelmat ovat syntyneet yli 170 vuotta kestäneen keräystyön tuloksena.

Tuomiokirkko

Tuomiokirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Kirkko on osa Engelin ja Ehrenströmin suunnittelemaa Helsingin empirekeskustaa ja valmistui vuonna 1852.

Helsinki Card kaupunkikortilla tutustut vaivattomasti Helsingin nähtävyyksiin, syöt edullisesti ja hyödynnät lukuisia muita elämyksiä. Helsinki Cardin voit ostaa Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotellin vastaanotosta. Lue lisää ja varaa lomayö.