Suomalaiselle hotelliyöpyjälle nettiyhteyden tökkiminen tarkoittaa kriisiä

7.7.2016

Hotellien asiakkaat vaativat Suomessa nopeita nettiyhteyksiä. Ainakin Restelin hotelleissa tätä nopeutta on nyt saatavilla.   

Restelin tietohallintopäällikkö Erno Onatsu tietää mitä tapahtuu, jos tietoliikenneyhteys töksähtää ja hotelliasiakas ei pääse yllättäen nettiin. Kriisihän siitä tulee, sillä suomalaisten näkökulmasta toimiva nettiyhteys on itsestäänselvyys, jonka vain täytyy toimia. Muita vaihtoehtoja ei ole.

- Onhan se asiakkaan näkökulmasta aika iso kriisi, jos netti ei toimi. Se on vähän sama kuin jos vesi ei tulisi hanasta. Netin pitää vain toimia. Ei sitä montaa tuntia kestetä ilman, kun asiasta nousee jo kova meteli, Onatsu kuvailee.

Hotellit ovat teleoperaattoreille merkittäviä asiakkaita. Esimerkiksi Restelin omistamassa 44 hotellissa majoittuu vuosittain miljoonia vierailijoita. Jos oletetaan, että jokainen asiakas lähes 8000 hotellihuoneessa haluaa katsoa samaan aikaan EM-jalkapallon finaaliottelua tulevana sunnuntaina, sen täytyy Onatsun mukaan olla mahdollista.

Hotellihuoneet digitalisoidaan

Onatsun mielestä hotellimaailmassa täytyy tehdä panostuksia ajoissa, jotta nopeat verkkoyhteydet säilyvät itsestäänselvyytenä myös tulevaisuudessa. Nyt nopeutta on jo nostettu 14 Restelin hotellissa yhteen gigaan eli nopeus on toisin sanoen 1000/1000 megabittiä sekunnissa. Esimerkiksi HD-laatuisen videon katsomiseen Netflixissä vaaditaan 5 megabittiä sekunnissa. Tietohallintopäällikön mukaan Suomessa ilmainen wifi ei ole maailmalla itsestäänselvyys. Hän uskoo, että joillekin Suomeen matkaaville ulkomaalaisille asia saattaa tulla edelleen yllätyksenä.

Restel on uudistanut kesällä internet-yhteyksiään useissa kohteissaan, kuten kaikissa Rantasipi-hotelleissaan. Lisäksi Crowne Plaza Helsingissä ja Holiday Inn Messukeskus nauttivat uusista gigan nopeuksista. Kaikki loput Restelin hotellit, kuten Cumulus-ketju, saavat uudet nopeat yhteydet tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä. Runkoverkon lisäksi uudistetaan joidenkin hotellien langattomia WLAN-verkkoja vuoden loppuun mennessä. 

- Periaatteessa vanhatkin nopeudet olisivat riittäneet, mutta tämä muutos nyt varmistaa sen, että kaista ei varmasti lopu kesken. Vaikka hotelleissa olisi kaikilla asiakkailla samaan aikaan WLAN-yhteys ja Netflix päällä, niin tämä varmasti riittää.

Tietohallintopäällikkö vihjaa, että Restelin hotelleissa asiakaskokemus on kovaa vauhtia digitalisoitumassa ja jo vuoden lopussa voidaan esitellä uusia ja mullistavia ratkaisuja.
-Olemme modernisoimassa hotellihuoneita sellaisiksi, että asiakkaalla on käytössään samat palvelut kuin kotonakin, hän vihjaa.

Kesän muita uutuuksia Restelin hotelleissa

- Tiesitkö, että Restelissä voit asioida mihin vuorokauden aikaan tahansa 24/7-palvelun ansiosta. Lue lisää tästä

- Cumulus-hotellien aamiaiskattaus on kokenut muodonmuutoksen. Katso tunnelmia täältä.

- Cumulus-hotelleissa nukut niin kauan kuin haluat. Tiedustele asiasta, kun saavut hotelliin. Lisätietoja  täältä

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu lähes 50 hotellia ja yli 200 ravintolaa. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 386,2 M€. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus- ja Rantasipi-ketjut, Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki - Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. BURGER KING®-, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari- ja Hemingway’s -ravintolat sekä Tapahtumaravintolat. www.restel.fi